CS:GO konsollen - hur får man upp den? Vilka kommandon kan man använda i sin konsol?

Aim träning på CS:GO – Tips på svenska

Hur tränar jag mitt aim på bästa och lättaste sättet?

Många tänker säkert att det bara är att hoppa in i en Death Match server så kommer ens aim att bli grymt. Eller att uppvärmning är helt värdelöst. Läs mer om uppvärmning och varför det är bra här.

För att träna sitt aim så effektivt och lätt som det går, handlar det om att variera sina tränings pass. Men ändå med mycket repetition. Träning ger som sagt färdighet, och det kommer ta tid att träna upp sitt aim. Så är du ny med CS bör du även läsa här om hur man hittar sin egen perfekta sensitivity.

Så vad börjar jag med?

Nu kan vi börja att prata om hur man kan träna effektivt. Det är bra ifall du kan börja med att lada ner dessa mappar i workshop:en:  ”Aim botz – Training” & ”Training aim 2016 [alpha 0.12]” & Recoil Master – Spray Training”.

När du har dessa banor kan du gå in och testa ut de. De kommer ha inställningar och möjligheter för att träna ditt aim. Men det är ändå en ganska basic förklaring om banorna. Så därför kommer det en lite bättre förklaring av vad varje map är till för. Vill du ha en ännu mer specifik förklaring av allt kolla då videon nedan. Där kommer de 3 banorna gås igenom tydligt och noggrant.

Detta är vad du ska träna på de olika banorna!

Just såhär tränar du din förmåga att följa spelare!

Gör så att du går fram och tillbaka sidledes när du håller ditt crosshair på samma position så du tränar på ditt ”tracking” alltså hur du kan följa saker. Ett tips är att hålla sitt crosshair på en bots huvud på den första mappen som nämndes.

På den banan kan du även sätta på så att bottarna rör på sig. Då kan du stå stilla och försöka tracka bottarnas huvud/kroppar. Så att du blir van vid att flytta ditt sikte till och från andras kroppar snabbt.

Sen försöker du följa en rörande bot i ungefär 3-10 sekunder. Sedan byter du till en annan bot som också rör på sig. Detta kommer hjälpa dig att följa folks kroppar lättare. Även att byta person du ska följa och sikta mot i olika strider som underlättar spelet för dig.

Hur tränar jag på mina reflexer på CS?

Den andra banan är till för att du ska kunna träna dina reflexer. Men vad är reflexer om man inte kan använda de på ett effektivt sätt?

Därför kommer det komma upp röda prickar på väggen framför dig. Du ska då försöka hinna flytta din mus till varje prick och skjuta ett skott. Efter du skjutit ska du sedan tillbaka så att du alltid försöker hålla ditt crosshair på mitten av väggen när du inte skjuter.

Varför du ska tillbaka till mitten med ditt sikte så ofta du kan är för att du ska kunna börja från samma ställe varje gång. Det kommer sedan leda till att distanserna du flyttar ditt sikte varje gång är samma och det kommer sätta sig i ditt muskel minne.