CS:GO: sensitivity på musen – Så ställer du in den rätt

0
2362
views
CS:GO Sensitivity för musen - Ställ in rätt

Vad ska jag ha för sensitivity på min mus?

Det första vi måste reda ut är vad är muskänslighet? Ofta kallad den engelska termen (sensitivity).  I simpla drag beskriver detta hur snabbt mus pekaren rör sig på skärmen beroende på hur långt vi rör musen i verkligheten.

Det ska vara bekvämt för dig

Först och främst ska du spela med den sensitivityn som du själv känner dig bekväm med. Byter du för ofta kommer du aldrig hinna vänja dig vid en och samma sensitivity. Det kommer inte göra din träning speciellt effektiv. Är du osäker vilken sensitivity du ska spela med genomför då detta testet:

Gör så här

*Har du en mus matta som är mellan stor (runt 35cm, uppåt eller neråt) rekommenderar jag dig att du ska kunna dra musen tvärs över hela musmattan så att du snurrar runt 360 grader i spelet, alltså ett varv.

*Gå in på en offline bana och hitta en vägg. Där kan du skjuta ett skott som du sedan håller siktet på medan du går fram och tillbaka sidledes.

*Du ska kunna hålla siktet på ett stillastående, men även ett rörligt objekt så bra du kan medan du rör dig sidledes. Ett bra sätt att göra detta är att ladda ner banan ”aim_botz” och använda den som hjälp. Kolla videon för att se hur banan fungerar etc.

Hur går jag vidare?

*Du ska nu analysera ett fåtal saker utefter dina övningar som står ovan. Klarar du av att hålla aimet på en och samma punkt utan en vidare ansträngning medan du går fram och tillbaka sidledes? I så fall har du ett bra aim som du är bekväm med. Är det jobbigt och hamnar aimet efter hela tiden så du måste dra extra och kompensera? I så fall prova att höj din sensitivity.

Är ditt aim överallt och är svårt att få kontroll över? Åker det för snabbt när du ska följa punkten när du går fram och tillbaka? Prova då att sänka din sensitivity. Fortsätt att göra övningarna på detta sätt tills du är någorlunda bekväm med din aim.

Här har jag skrivit en artikel om hur du tränar ditt aim snabbt men effektivt.