Razer Ornata Chroma recension – Mekaniskt & membrant

0
959
views

Razer Ornata Chroma

Razer Ornata chroma är perfekta valet oavsett ifall du tar esport seriöst, vill dominera din vänner på Owerwatch eller bara skriva med det. Ett mångfunktionellt tangentbord.

Mekaniskt eller membran?

Mekaniska tangentbord är ofta mycket högre kvalitet men även dyrare än vanliga. Ett mekaniskt tangentbord har bättre responstid. Ifall man vill ha ett RGB tangentbord eller inte är enbart en smaksak. Det påverkar inte hur du spelar utan enbart utseendet vilket många tycker är coolt eftersom man spenderar så mycket tid framför sin skärm och tangentbord.

Som sagt har mekaniska tangentbord mycket hållbara. Ifall du använt vanligt tangentbord har du kanske märkt av att olika tangenter känts olika och lite svampiga efter ett tag. Detta brukar generellt inte hända hos mekaniska tangentbord.

Letar du efter ett tangentbord att spela med? Mekaniska har ofta hög KRO, dvs. att den registrerar tangenterna oavsett hur många som är nedtryckta samtidigt.

Funktioner och design

Razer Ornata Chroma är ett mycket mordent tangentbord av Razer. Men vad är hemligheten med Ornata Chroma? Ett tangentbord som satsat på allt istället för att prioritera vissa saker före andra. Ett tangentbord som är byggt med Razers egna switch teknik (Mecha-Membrane). Med den mekaniska känslan men med dämpat ljud. Ett val som kan vara bekvämt för andra ifall man pratar och spelar samtidigt. Ett val som ger den mekaniska känslan; samt att tangenterna behöver tryckas ner kortare för att registreras. Det är gjort för både spel och att skriva med.

Flera tangentbord prioriterar antingen det ena eller andra för att inte dra upp kostnaden. Detta har Razer löst på ett bra sätt för att få med så många bra funktioner som möjligt för dess jämförliga billiga pris.

Allt detta händer under under ytan. Men en sak man lägger märke till är hur Razers nya tangenter är hälften så höga som de vanliga tangenterna. Razer påstår att mindre tyngd på tangenterna leder till att du kan trycka snabbare. Det leder sedan till att dina handlingar kan registreras snabbare. Detta kommer göra skrivande snabbare; samt att du kommer träffa fler skott som kräver snabb respons.

De har även inkluderat ett handledsstöd på ungefär 7,5 cm som sitter fast på den magnetiska framsidan av tangentbordet. Ett ställe att vila ens handleder när det inte är så mycket action. De har inkluderat 10KRO. Att du kan trycka och registrera 10 knappar samtidigt; även 10 anti-ghost tangenter, dvs. att tangentbordet kan blocka upp till 10 tangenter ifall det skulle tryckas ned för många tangenter.

Razer Ornata chromas mått är: 3.1 cm, 15.4 cm och 46.3 cm. Hela tangentbordet är svart utan belysningen som man kan ändra via Razers egna mjukvara Razer Synapse och kan lysa i upp till 16.8 milljoner olika färger. Det går även att ställa in olika mönster färgerna ska röra sig. En regnbåga eller annat går då att lägga till manuellt.

Men samtidigt är färgerna allt du får. Det finns inga extra uttag. Inga extra USB eller ljud uttag.

Slutsats

Razer ornata kan vara lite konstigt ovant i början. Men gillar man mekaniska känslan men vill tysta ner det är detta är bra val på grund av deras egna ny teknik Mecha-Membrane. Det har ett handledsstöd vilket gör det bekvämare att spela längre stunder. Tangenterna är inte lika höga och registrerar tryck lite snabbare som kan avgöra situationer i spel. Ett mångfunktionellt tangentbord där du kan skriva och spela. Ett tangetbord med RGB ljus som går att programmera om i deras mjukvara.Så i slutändan är det mycket man får för pengarna. En nackdel kan vara att det inte finns något ljud uttag eller extra USB uttag i det.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here